• 1392/09/23 - 22:16
  • تعداد بازدید خبر : 45
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
استفاده از کرم ضدآفتاب برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست , پیری زودرس وایجاد چروک ولکه های پوستی

کرم‌های ضد آفتاب می‌توانند از نفوذ نورماورا بنفش به پوست جلوگیری کنند، اما تمام ضد آفتاب‌ها به یک میزان اثرات محافظتی ندارند.

درهمین زمینه خانم دکتر مائده رعیتی دماوندی متخصص پوست و موی بیمارستان شهید دکتر بهشتی آستارا توصیه هایی را برای محافظت از پوست در برابر اشعه ماورابنفش نور خورشید مطرح نمودند […]

خانم دکتر مائده رعیتی دماوندی متخصص پوست و موی بیمارستان شهید دکتر بهشتی بندر آستارا گفت: برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست , پیری زودرس وایجاد چروک ولکه های پوستی استفاده از کرم ضدآفتاب ضروری می باشد.

البته استفاده از این کرم ها مخصوص فصل خاصی نیست و هنگام قرارگیری در محیط باز باید از آنها استفاده شود. با شروع فصل پاییز و زمستان و کاسته شدن از شدت نور آفتاب خیلی از افراد تصور می کنند که دیگر نیازی به محافظت از پوست خود در برابر آفتاب ندارند و به همین دلیل،ضد آفتاب را کنار می گذارند.

اشعه ماورابنفش بخش نامرئی نور خورشید است که به پوست آسیب می رساند.

سه نوع پرتو فرابنفش ـ بر حسب طول موج ـ در نور خورشید وجود دارد که می تواند از جو زمین عبور کرده و به پوست ما برسند.  کرم‌های ضد آفتاب می‌توانند از نفوذ نورماورا بنفش به پوست جلوگیری کنند،

 اما تمام ضد آفتاب‌ها به یک میزان اثرات محافظتی ندارند.

ضدآفتاب ها به دو شکل از پوست ما محافظت می کنند: فیزیکی و شیمیایی. ضدآفتاب های فیزیکی یک لایه مات روی سطح پوست تشکیل می دهند و پرتوهای فرابنفش را قبل از اینکه بتوانند به پوست برسند و از آن عبور کنند، بازتاب می دهند یا پراکنده می کنند. در ترکیب این ضدآفتاب ها موادی چون اکسید روی و دی اکسید تیتانیم به کار رفته اند.ضدآفتاب های شیمیایی پرتو فرابنفش را قبل از اینکه بتواند آسیبی به پوست وارد کند به خود جذب می کنند.

 

 

بر روی تمام ضد آفتاب‌ها کلمهSPF(sun protection factor)وجود دارد.SPF  (فاکتور حفاظتی ضد آفتاب) نشان دهنده آن است که فرد پیش از رسیدن به مرحله آفتاب سوختگی، چه اندازه می‌تواند زیر نور آفتاب بماند. به عنوان مثال اگر 10 دقیقه طول بکشد تا پوست شخصی در برابر آفتاب بسوزد، برای کرمی باSPF=15 مدت اثر این کرم برای پوست فرد 150 دقیقه خواهد بود و پس از آن کرم را باید تجدید کرد. بهترین کرم ضدآفتاب، آن است که برای پوست ایمنی کافی به وجود بیاورد.

ایشان در ادامه گفتند:

 

هیچ ضدآفتابی نمی تواند تمام پرتوهای فرابنفش را بلوک کند. پس نمی شود ضدآفتاب را به عنوان تنها عامل حفاظتی قلمداد کرد. بین ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر در معرض آفتاب قرار نگیرید. پرتوهای خورشید در این ساعات به حداکثر می رسد. سعی کنید برنامه های خود را طوری تنظیم کنید که در این ساعات در هوای آزاد و زیر آفتاب نباشید. اگر بیرون بودید، به دنبال سایه و هر نوع سایه بان ممکن باشید.

تا می توانید خود را بپوشانید. لباس تان باید طوری باشد که دست و پا را به خوبی بپوشاند. بافت پارچه باید از نوع متراکم باشد و حداقل نور را از خود عبور بدهد. کلاه لبه دار و عینک آفتابی را هم فراموش نکنید.

نیم ساعت قبل از بیرون رفتن، ضد آفتاب را روی پوست خود بمالید و باید هر دو ساعت یک‌بار تجدید شود، به‌خصوص بعد از شنا و تعریق زیاد. ضدآفتاب مربوط به لب باید هر یک ساعت یک‌بار تجدید شود. بعد از خوردن و آشامیدن نیز باید ضدآفتاب لب را تجدید کرد.

بعضی از ضدآفتاب‌ها دارای مواد معطر، رنگی، نگهدارنده یا دیگر اجزایی هستند که ممکن است برای بعضی‌ افراد حساسیت پوستی ایجاد کند. چنانچه سابقه هر نوع حساسیت یا آلرژی (دارویی، فصلی، غذایی و...) را دارید، حتما قبل از استفاده از ضدآفتاب با پزشک خود مشورت کنید. 


سالمندانی که مدت زمان کمی‌در معرض آفتاب قرار می‌گیرند و از ضدآفتاب نیز استفاده می‌کنند در خطر کمبود ویتامین D قرار می‌گیرند. اگرچه این یک اصل اثبات شده نیست اما بهتر است این گروه سنی در برنامه غذایی خود از غذاهای حاوی این ویتامین (شیر غنی‌شده و ماهی) بیشتر استفاده کنند. حتی در صورت صلاحدید پزشک استفاده از مکمل‌های دارویی ویتامین D نیز قابل استفاده است.نوزادان زیر ۶ ماه نباید در معرض نور مستقیم قرار بگیرند و استفاده از ضدآفتاب برای آنها توصیه نمی‌شود چون احتمال بروز عوارض جانبی برای آنها بیشتر از دیگر گروه‌های سنی است. برای کودکان بالاتر از ۶ ماه نیز بهتر است از اصل پرهیز از کمترین مواجهه با نور خورشید پیروی شود. برای کودکان باید از ضدآفتاب‌های دارای SPFحداقل 15استفاده کرد.لوسیون بهترین نوع فرآورده دارویی برای این دسته است.
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان شهیدبهشتی آستارا
  • کد خبر : 4201
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1392/09/23 22:16